8 juli 2009

Potatis soppa med mangold

Idag så skördade jag min första mangold och dom första potatisarna.....vilken känsla det är!
Att gå ut i trädgårdslandet och plocka ihop ingredienserna till dagens lunch, det är underbart.
Från ekologiska frön och helt obesprutat och rent......
Idag blev det potatis och mangold soppa, super duper god.

Potatissoppa med mangold och fetaost
4 portioner
ca 20 minuter
Ingredienser

300 g mangold
4-5 stora potatisar, skalade och tärnade

1 purjolök ansad, sköljd och strimlad

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk olivolja
1 liter vatten

grönsaksbuljong

1 dl grädde

1 tsk salt

2 krm peppar

2 krm muskotnöt

100 g fårost till topping


Tillagning
Rensa mangolden, skölj väl och skär i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs mangold, potatis och lök några minuter. Häll på vattnet och i med lite grönsaksbuljong och låt sjuda ca 20 min.

Mixa hälften av soppan i en matberedare eller mixer. Blanda med resten av soppan. Rör ner grädde. Salta. Krydda med svartpeppar och muskotnöt.

Servera med strimlad fårost på toppen samt bondbröd.

Detta blir suveränt gott! Prova och se.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar