3 juni 2009

Tänk nu har det gått nästan två veckor....

sedan jag skrev sist....

Idag är det onsdag och jag och barnen är hemma för jag har blivit dålig i magen.....hur tråkigt som helst!
Det funkar faktiskt ganska bra att vara hemma och sjuk, fast vi har två barn som kräver sitt. Skönt att dom är så stora nu så att dom inte kräver så väldigt mycket av mig.

I helgen så var vi på bröllop i Knäred. En vän till Davids familj gifte sig. Ett fint bröllop och en jätte härlig fest, lerduveskytte, köra terräng med cross, tipsrunda, flugfiske, med musik o dans och lite roliga lekar (undrar vem som stod för dom? hmmmm), m m....
MEN jag glömde ju så klart min kamera där och har inte fått tillbaka den ännu. Så fotona får jag återkomma med.

Snart så är det midsommar och jag brukar alltid vara den som står för lekarna. Är det någon som har någon rolig lek att dela med sig av?

5 kommentarer:

  1. Att spela in musik (fungerar även med en mp3:a)och låta personen ha hörlurar på sig och sjunga och så ska dem andra gissa vad det är för låt personen sjunger...alltid en HIT hihi.
    Fungerar även för barn ;o)
    Men det kräver att man måste våga "göra" bort sig :P

    SvaraRadera
  2. Tack tack...det är riktigt roligt, har gjort den för många år sedan....det tål verkligen att tänka på.

    SvaraRadera
  3. Brännboll lr gränsbrännboll är också kul om man är många
    Se vem som kan spotta geléhallon längst haha

    SvaraRadera
  4. Gränsbrännboll.....vad är det?
    Vi har spottat gröna grodor, en bra och rolig gren i en femkamp.

    SvaraRadera
  5. Gränsbrännboll
    Deltagarna delas upp i två lika stora lag. Gympasalen delas upp i två stora planhalvor, avgränsade med en mittlinje. Dessutom ska det finnas två smala remsor, längs kortsidorna av de stora områdena. Lagen tar vars en planhalva i besittning och utser ett “spöke” som skickas över till den smala remsan bakom motståndarlaget.

    Ledaren släpper in en mjukboll på planen och spelet kan börja. Målet är att träffa motståndarnas spelare genom att kasta bollen på dem (dock inte spökena i de smala områdena!). Blir man träffad är man bränd och får snabbt springa över till “spökremsan”. Bollen måste träffa utan att studsat i marken eller väggen för att gälla som bränning. Träffar i huvudet gills inte. Den som blir bränd först i varje lag byter plats med “spöket” men alla brända därefter stannar kvar i “spökremsan”.
    Spökenas uppgift är att hjälpa kompisarna som är kvar på planen genom att snappa upp bollar som rullar genom motståndarnas planhalva. Spökena får också försöka träffa motståndare med bollen, det går att passa bollen över till ett spöke som har bättre läge att träffa en motståndare. De lag som först lyckas göra alla motståndarna till spöken har vunnit.

    Man kan variera leken genom att göra det tillåtet att skydda sig med händerna (lättare) eller släppa in fler bollar på plan (svårare).

    SvaraRadera